TehnikaGalerii
Miele külmikud

Miele külmikud

Täiuslikkus seisneb sisemiste ja välimiste väärtuste kooskõlas. Ka mööblisse integreeritav seade olgu ekstraklass! Mis sest, et seda teate ainult Teie ise. Integreeritav külmkapp ei ole iluasi, tema ülesandeks on tagada toiduainete kvaliteetne ja võimalikult pikk säilivus. Lisatingimusteks ökonoomsus, keskkonnasõbralikkus, lihtne hooldus. Miele külmikud on eri temperatuuri ja niiskuse tsoonidega: värsked toiduained säilivad kõige kauem värskuskeskuses temperatuuril 0°C, õige õhuniiskus liha- ja piimatoote jaoks on 50%, puu- ja juurviljadele 90%.

Jahekapp temperatuuriga 5°-12°C on ideaalne jookide ja lõunamaiste külmakartlike puuviljade hoidmiseks. Et tagada toiduainete kvaliteet peale ülessulatamist, on tähtis kiire sügavkülmutamine. Toiduainete kiireks külmutamiseks on superkülmutuse funktsioon, mis langetab temperatuuri kuni -32°C.

Külmikud

Külmikud

Olid ajad kui toiduainete säilitamiseks tuli neid soolata, suitsutada, kuivatada, hapendada jne. Täna on meil värske ja tervislik tooraine endastmõistetavalt iga päev laual ja prioriteediks toidu säilivusaja pikendamine ja elektri säästmine.

Pikemaajalise säilitamise saavutamiseks peab looma tingimusi - ennekõike langetama temperatuuri. Parim viis värske kraami säilitamiseks on nn värskuskeskus, kus temperatuur konstantselt 0ºC ja õhuniiskus kuni 90%. Sellises kliimas on bakterite elutegevus oluliselt aeglasem ja nad ei paljune nii kiiresti, kui tavalises külmikus +5ºC juures.

Külmaseadmed on töös 24/7. Majapidamise elektrikulust ca 20% pannakse külmikute arvele. Alates 1996 aastast on külmaseadmete elektrikulu langenud kuni 73%. Sellele faktile toetudes, tasub kaaluda vana külmkapi väljavahetamist.