TehnikaGalerii
Auruahjud

Auruahjud

Aurutamine on tegelikult igivana toiduvalmistamise meetod, mis sest et meie selle enda jaoks alles hiljuti avastasime. Juba vanad hiinlased aurutasid keeva vee kohal bambuskorvis toitu. Aurutamine on kõige tervislikum toiduvalmistamise meetod, sest tekkiv niiskus takistab toidu kuivamist ja rakustruktuur säilib. Tänu sellele on toidu värv ja naturaalne maitse intensiivsemad, pole vaja lisada maitseaineid ja rasva. Säilivad vitamiinid ja mineraalained.

Auruahjus saab valmistada korraga erinevaid roogasid, sest aur on sedavõrd hea isolaator ning maitsed ei segune.

Moodne auruahi on multitalent - valmistage krõmpsuvat köögivilja, õrna kala, mahlast liha, sushi jaoks riisi, kohevat sufleed ja brüleekreemi.

Miele auruahjud

Miele auruahjud

Aurutamine on moodsaim ja tervislikum toiduvalmistamise viis. Selle meetodi juures koondub kuum aur toiduainete ümber ja nende vahele. Et toit ei ligune vees, säilivad naturaalne kuju, aroom, värv, vitamiinid ja mineraalained, täiendav soola lisamine pole vajalik. Võrreldes keetmisega on auruahjus valmistatud köögivilja C-vitamiini sisaldus kuni 50% kõrgem. Aurutada võib kõike, mida ei soovita röstida ega praadida - liha, kala, kana, juurvilja, riisi.

Erinevalt kõikidest teistest aurutamise süsteemidest on Miele auruahjudes eksterne aurugeneraator. See tähendab, et aur toodetakse eraldi korpuses ja juhitakse ahju siseruumi. See meetod võimaldab valmistada korraga tervet menüüd, tagab ühtlase temperatuuri ja lühikese valmistusaja ning mitte vähem tähtis - tänu siledale ja ühtlasele pinnale, on auruahi kergesti puhastatav.